Sadolinsvej 1, 8600 Silkeborg
+45 20801499
Info@nettotrailer.dk

Hvordan identificere jeg den rigtige bremsetromle?

Alt om tilhengere og tilbehør

Hvordan identificere jeg den rigtige bremsetromle?

Knott bremsetromle 200 x 50 mm-1-p

Det kan være svært at identificere og finde den rigtige bremsetromle til sin trailer. Derfor har vi her på Trailerbloggen.dk og i samarbejde med Nettotrailer.dk at lave en guide som hjælper dig med dette.

På tromlen kan man finde et støbenummer, som enten står udvendig eller indvendig. Dette nummer vil du i nogle tilfælde kunne slå op i søgefeltet på www.Nettotrailer.dk

Det er ikke altid der er et resultat at finde, og det kan skyldtes alder, fornyelse mm.

Der findes en anden fremgangsmåde, som vil hjælpe til at du finder den rigtige tromle.

  • Det er vigtigt at finde ud af hvilket fabrikat din aksel er. Dette kan oftest ses på et typeskilt som står midt på aksel stangen. Der findes 3 store mærker, som vi oftest ser: BPW, ALKO og KNOTT. 
  • Når du har fundet fabrikatet, så er det næste trin at finde størrelsen på tromlen og lejerne som er monteret i tromlen. Du skal måle den indvendig diameter på tromlen som vist nedenfor.
  • Din tromle kan indeholde både compact lejer og koniske rullelejer. Lejet skal måles indvendigt og udvendigt, som vist på billedet nedenfor.
  • Sidste trin er at finde ud af hvor mange hjulboltehuller tromlen har. Hvis den har 4 huller, oplyses det oftest som 4×100, da der vil være 100mm på krydsmål mellem hjulbolthullerne og har den 5 boltehuller oplyses det som 5×112.

OBS: Hvis du har en trailer af fabrikatet Ifor Williams vil det afvige fra overnævnte.

Her kan du se en video-guide

Følger du disse fire trin, vil det hjælpe dig til at bestille den korrekte tromle.

Hos Nettotrailer.dk kan du finde et bredt udvalg af tromler som passer til mange forskellige trailere.

Har du spørgsmål eller blot ønsker at få bekræftet at du bestiller den rigtige vare, så kan man altid kontakte Nettotrailer på enten e-mail: info@nettotrailer.dk eller tlf: 20801499