Sadolinsvej 1, 8600 Silkeborg
+45 20801499
Info@nettotrailer.dk

Radex eller Aspöck?

Alt om trailere og tilbehør

Radex eller Aspöck?

radexvsaspock

Det kan være en udfordring for mange at finde ud af hvilket ledningsnet og lygter man skal købe, når det gamle er gået i stykker

Derfor har vi her hos Nettotrailer.dk skrevet dette indlæg som vil give indblik i de mest brugte ledningsnet og lygter, som trailer producenterne benytter

Nemlig: Radex og Aspöck.

Det er ikke en mulighed, at blande de 2 ledningsnet og lygter, så derfor skal man være sikker på, hvilket et man skal bruge til sin trailer.   

Trailer producenten Variant har længe valgt at bruge Radex som deres primære set up. Variant har produceret trailere til forskellige privat labels, som også ofte køre med Radex.

Aspöck ledningsnet og lygter, er der mange trailer giganter som vælger at benytte som standard bl.a. Hapert, Brenderup, Böckmann, Henra, Anssems og Gaupen fritidstrailere.

Det ledningsnet Aspöck har produceret passer til de lygter som ofte ender på point: Multipoint, superpoint, minipoint, flexipoint osv.

Men på trods af de forskellige nævnte huskeregler, råder vi altid til at man selv kontrollerer og sammenligner med sit gamle ledningsnet og lygter, da det kan afvige.

Lygte producenterne vælger også at indgravere deres navn i lygteglasset.

Herunder ser du en illustration af forskellen mellem Radex og Aspöck.

Radex og Aspöck sælges også med 8 polet stik.

Hvis du stadig har svært ved at se forskel, er du velkommen til at sende os et billede af dine lygter på Info@nettotrailer.dk.

Ledningsnet med retur?

Et ofte stillet spørgsmål vi får, er hvad der menes med at der er retur i ledningsnettet.

I nogle ledningsnet medfølger der en retur ledning, som bliver brugt til at kunne tilføje og montere lygter såsom positionslys, sidemarkeringslys. Herunder ser du et eksempel på dette.

Returledningen er et fladt kabel også kaldt DC kabel. Til montering af ens lygter bruger man DC kabel clips.

Længden på returledningen du skal have, er afhængig af trailerladets længde. Eksempel: Hvis du har en trailer der måler 2,6 meter, så vil man typisk vælge en med 3 meter retur. Husk du aldrig må gå ned i kabellængde.

Her kan du se vores udvalg af Radex og Aspöck