Sadolinsvej 1, 8600 Silkeborg
+45 20801499
Info@nettotrailer.dk

Temperaturens indvirkning på gasfjedrer

Alt om trailere og tilbehør

Temperaturens indvirkning på gasfjedrer

Hvordan påvirker temperaturen gasfjedres styrke?

I dette blogindlæg vil vi prøve at belyse udfordringen ved temperaturens indvirkning af gasfjedres kraft.

Mange oplever at at styrken på deres gasfjedrer til f.eks. Rampen eller taglågen bliver dårligere i vinter månederne. Dvs. du ikke længere får den samme hjælp til at løfte din rampe på traileren og dette kan være et problem, hvis din rampe vejer 100 kg.

De fleste gasfjedrer kan holde til til et temperatur spænd fra -20 C. til +80 C. Men dette er ikke ens betydning med at de kan holde den samme kraft ved +10 C. og -10 C. Gasfjedrer fyldes typisk op i en rum temperatur på de ca. +20 C. Derfor vil 20 grader være det optimale miljø for gasfjedren at arbejde og hvor du får udnyttet den optimale kraft.

Bruger du så gasfjederen i -10 C. vil du opleve en forskel i kraften og hjælpen du får. Newton kraften falder eller stiger med 3,4% per 10 C, difference. Derfor er det vigtigt at have dette i sine tanker især hvis du bruger traileren året rundt. Mange vælger at købe 2 forskellige gasfjedrer i forskellige Newton, så man har en til forskellige vejr forhold.

En god guideline er at man altid vælger den styrke der står på den gamle gasfjeder med mindre man bruger sin trailer under meget forskellige temperature.

Herunder kan du benytter dig at vores tabel til at se hvilken styrke du evt. skal bruge alt efter temperaturen. Hvor +20 grader er det normale.

Nettotrailer.dk kan du finde et stort udvalg af gasfjedrer til din trailer.