Sadolinsvej 1, 8600 Silkeborg
+45 20801499
Info@nettotrailer.dk

Kør sikkert med din trailer

Alt om trailere og tilbehør

Kør sikkert med din trailer

Kør sikkert med trailer

Fastspænd dit gods

Ikke mange er klar over hvilke retningslinjer færdselsstyrelsen har lavet for at man køre sikkert på vejene med sin trailer. Lige meget hvad du skal køre med på din trailer, skal læsset sikres forsvarligt, så det ikke ryger af ladet.

Færdselsloven har ikke et bestemt krav om, hvilken måde man skal sikre sit gods på men oftest vælger man et trailernet, pressening eller surringer. På nettotrailer.dk, har vi et bredt sortiment af både trailernet, presseninger og surringer, i forskellige størrelser.

En god regel er at man placerer de tungeste ting nederst i traileren og tæt på trailerens aksel. Man bør altid kontrollere at alt er sikret før man kører.

Belysning

På din trailer er der nogle lovkrav i forhold til hvilken belysning der er påkrævet for at du kan køre forsvarligt ude i trafikken.

Lygter:

Det påkræves at du på din trailer kører med mindst 2 baglygter. Lygterne skal kunne lyse med rødt lys og skal tydeligt kunne ses fra mindst 300 m afstand. Der skal mindst være 2 stoplygter i rød og 2 blinklygter i gul.

Hvis din trailer er bredere end 1,6m kræver det også at du har 2 hvide positionslygter placeret foran i hver side og skal ses mindst  300 m væk. Ligeledes hvis din trailer er bredere end 2,1 m skal der være 2 markeringslys i rød bagpå og 2 hvide foran.

Da nummerpladen skal kunne fremstå tydeligt mindst 20 m væk, også i mørke, så kræver det at du har mindst et nummerpladelys fastmonteret.

Refleks

Når du skal færdes ude på vejene med din trailer skal der være mindst 1 gul refleks på hver side med max 3 m afstand, ligeledes kræver det at du har 2 hvide reflekser foran i hver sin ende, så trailerens bredde fremstår tydeligt. (Erstattes med sidemarkering, hvis refleks ingår i lygten)

Det kræver også at du har 2 røde trekants reflekser, der symbolisere at du køre med et påhængskøretøj. (indgår ofte i baglygten)

Alle lys og reflexer skal fremstå intakt og rengjort, så belysningen ikke forringes.

På den her måde sikre man at blive set i trafikken og at man ikke forårsager nogle uheld.

nettotrailer.dk har vi et bredt sortiment af lygter til alle trailere: klik her

Dæk

Det er vigtigt at dine trailerhjul passer til din trailer og bliver monteret korrekt, da det har stor betydning for sikkerheden af din kørsel.

Der er ikke nogle regler for hvor gamle dine dæk må være medmindre din trailer er Tempo 100-godkendt, så er det max 6 år gamle dæk. 

Mange ved ikke, at et dæk godt kan være i dårlig stand på trods af at det ikke er slidt. De ting vi oftest oplever som gør dine dæk dårlig er:

  • Mørhed i dækket
  • Slidt mønster (dårligt vejgreb)
  • Skader

Med årene kan dine dæk ændre karaktér og miste nogle af de egenskaber, som et dæk skal kunne. Det er ikke altid man kan se mørheden men nogle gange kommer det frem som sprækker i mellem dækmønstret.

Se her:

Her kan der komme vand ind som gør at hjulet har pontentiale til at blive meget varmt og i værste tilfælde sprænge.

Her hos nettotrailer.dk anbefaler vi at dine dæk aldrig er ældre end 6 år.

Dit dækmønster må ikke blive for slidt og loven siger at mønstrets dybte ikke må komme under 1,6 mm men vi anbefaler man skifter dækket før. Desto mindre dækmønster desto dårligere vejgreb.

Selv hvis dit dæk ikke er slidt ned, kan det pådrage sig skader, som kan påvirke dækkets stand. Det kunne være stikskader og snitskader.

nettotrailer.dk har vi et stort udvalg af komplette hjul samt dæk: klik her

Ved ikke at følge færdelsstyrelsens krav kan det give høje bøder, da man kan sætte andres liv i fare.